Zakaj zavarovati pri nas?

Poskrbimo za varno prihodnost in finančno neodvisnost

Z ureditvijo ustreznih zavarovanj bomo brezskrbnejši, zagotovili si bomo finančno varnost tako zase kot za družinske člane v primeru nesrečnih in nepredvidenih naključij.

Poskrbimo za celovite zavarovalne storitve na enem mestu

Z ureditvijo zavarovanja pri nas bomo poskrbeli, da bo vaše pogodbeno razmerje z zavarovalnico prilagojeno vam in vašim željam. Zavarovalna polica je zagotovilo, da bo zavarovalnica v primeru škodnega primera ali v drugih dogovorjenih primerih izplačala dogovorjen znesek ali opravila dogovorjeno storitev.

Zavarovanje prilagodimo vam in vašim potrebam

V vseh poslovalnicah Avto Krke se vam bomo posvetili in skupaj z vami poiskali zavarovanje po vaši meri. Z nami lahko govorite tako o avtomobilskem kot življenjskem, premoženjskem, zdravstvenem in nezgodnem zavarovanju, turističnem pa tudi o zavarovanju za vašega hišnega ljubljenčka.

Uredimo zavarovanja vseh vrst

Ponudba zavarovalnic za osebna, poslovna in premoženjska ter druga zavarovanja je zelo pestra in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje. Na vseh poslovalnicah Avto Krke bomo poskrbeli, da skupaj pregledamo in vam predstavimo vse možnosti izbranega zavarovanja za vas.

Ponudniki zavarovanja za motor

Zavarovalnica Sava je sodobna, v družbo usmerjena in trajnostno naravnana zavarovalnica. S sodobnimi rešitvami omogoča hitro in enostavno opravljanje storitev, tudi na daljavo.

Zavarovalnica Triglav z znanjem, izkušnjami in finančno močjo že več kot 120 let skrbi za vedno nove generacije zavarovancev in njihovo premoženje.

V Sloveniji deluje od leta 1997 in je vodilna mednarodna zavarovalnica na slovenskem trgu. Razvijajo celostno in kakovostno ponudbo zavarovanj in storitev.

Kako lahko zavarujemo motor?

Zavarovanje motorja je z zakonom obvezno, zato moramo za vožnjo z motorjem po cestah prav tako skleniti ustrezno zavarovanje kot to velja za vsa druga registrirana vozila.

Pri tem so nam na voljo različne možnosti izbire.

AO

Za vožnjo z motorjem moramo imeti sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO).
Gre za obvezno zavarovanje, ki je namenjeno kritju materialne in nematerialne škode, ki jo nenamerno povzročimo koz voznik motorja tretjim osebam in njihovemu premoženju.

AO+

Če želimo kar najbolje poskrbeti zase, potem je vsekakor priporočljivo skleniti zavarovanje AO+. V tem primeru smo kot voznik motornega kolesa upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar smo v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj.

AK

To nam zagotavlja, da bo naše motorno kolo zavarovano tudi v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so na primer trčenje z drugim vozilom, zdrs s ceste, tatvina, požar in drugi posebni dogodki. Kasko zavarovanje lahko ga prilagodimo lastnim potrebam.

Young handsome man posing near his motorbike, wearing gloves.

Kolikšna je višina premije?

Ne glede na to, kako zavarujemo svoj motor, se poleg pridobljenega bonusa med letom upoštevata tudi specifična moč motornega kolesa in starost zavarovanca ali zavarovalca.

Prav tako pa je potrebno vedeti, da je pri nekaterih zavarovanjih višina premije odvisna tudi od nabavne vrednosti novega motornega kolesa, namena uporabe in izbranih rizikov.

Hitra in enostavna sklenitev zavarovanja

Za vas bomo pridobili najugodnejšo ponudbo zavarovanja, za katerega se zanimate.

Pogosto zastavljena vprašanja

Na kaj moramo biti še posebej pozorni pri sklepanju zavarovanja za motor?

Ko sklepamo zavarovanje za motor, je potrebno v prvi vrsti pomisliti na naše potrebe, želje in navade. Zato je potrebno temeljito razmisliti o tem:

  • kakšen motor vozimo in koliko je vreden,
  • koliko kilometrov prevozimo na leto,
  • kdaj in po kakšnih cestah se vozimo z njim,
  • kje ga največkrat parkiramo,
  • ali z njim večkrat potujemo tudi v tujino,
  • ali se z nami vozijo tudi sopotniki,
  • ali so kakšne okoliščine, ki vplivajo na našo varnost, varnost našega sopotnika in motorja.

V primeru, da naš paket vključuje več zavarovanj za motor, bomo pri plačilu premije prihranili največ. Pri tem je predvsem pomembno, da ne pozabimo tudi na ureditev asistence, ki nam pomaga kadarkoli, ko potrebujemo pomoč, ne glede na to, ali smo doma ali v tujini.

Kaj moramo poskrbeti pri motornih kolesih, ki ne presegajo hitrosti 25 km/h?

Od maja 2017 moramo za moped, pri katerem moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in njegova hitrost ne presega 25 km/h, poskrbeti za:

  • registracijo,
  • tehnični pregled,
  • zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročimo tretjim osebam in njihovemu premoženju. Vendar je tudi v tem primeru pametno poskrbeti za lastno varnost in skleniti zavarovanje AO+. To zavarovanje nam krije telesne poškodbe, ki jih utrpimo kot povzročitelj prometne nesreče. V primeru okvare mopeda, kot je na primer predrta pnevmatika, nam na pomoč priskoči Avto asistenca, ki nam zagotavlja 24-urno pomoč na cesti.

Za registracijo vašega vozila poskrbimo mi

Z našim kalkulatorjem si informativno izračunajte stroške registracije za vaše vozilo.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi