Zakaj se tehnični pregledi traktorjev lahko izvajajo kar na terenu?

Traktor je počasno vozilo in zaradi oddaljenosti se je Agencija za varnost v prometu odločila, da se lahko tehnični pregledi izvajajo na terenu. S tem se seveda približamo strankami, ki jim ni potrebno na recimo daljšo pot, če so zelo oddaljeni od enote.

Je pa možno na terenu tehnično pregledati traktorje, ki vozijo do 40 km/h. Vsi hitrejši se morajo oglasiti na kateri od enot Avto Krke.

Zakaj se tehnični pregledi traktorjev lahko izvajajo kar na terenu?

Kako poteka tehnični pregled traktorja?

Vedno je tehnični pregled traktorjev izveden na vnaprej določeni lokaciji. Prostor za tehnični pregled mora biti dolg najmanj 30 m iz razloga meritve zavorne poti.

Kontrolorji postavijo oznake in smerokaze.

1. Identifikacija vozila

Vsako vozilo najprej identificiramo v sistemu s pomočjo VIN številke in odpremo zapisnik tehničnega pregleda.

2. Pregled vitalnih delov

Pregledamo vitalne dele na traktorju oziroma tisto, kar pregled zahteva: delovanje luči, končnike, zglobe, pnevmatike, brisalce, uhajanje tekočin.

3. Meritev zavornega učinka

Na traktor potem namestimo merilec pojemkov, ki pokaže zavorni učinek v odstotkih, glede na maso traktorja.

4. Fotografiranje

Sledi zaključno fotografiranje traktorja in zaključek zapisnika.

Kdaj in kam priti na tehnični pregled traktorja?

Vsak tehnični pregled traktorjev na terenu je uradno potrjen iz strani Agencije za varnost v prometu. 14 dni pred pričetkom, se teren prijavi, točna lokacija in datum z uro. Lastniki so že navajeni, da se tehnični pregledi traktorjev na terenu izvajajo vsako pomlad in vsako jesen.

V Avto Krki vsako stranko pisno obvestimo o datumih tehničnih pregledov na terenu. Vse datume tudi objavimo na naših spletnih straneh, družbenih omrežjih, na naših enotah in seveda obveščamo tudi preko medijev.

Kdaj in kam priti na tehnični pregled traktorja?

Pogosto zastavljena vprašanja

Kako pogosto je potrebno izvajati tehnični pregled?

Pri traktorjih se tehnični pregled opravlja v enakih intervalih kot pri osebnih vozilih, to je 4 – 2 – 2, potem pa vsako leto.

Kaj so najpogostejše napake, ki jih kontrolorji ugotovijo pri pregledu?

Najpogosteje je to nedelujoča žarnica, ki preneha z delovanjem zaradi vibracij, manj pogoste so ostale napake.

Ima lastnik tudi tu možnost popraviti napako in ponovno brezplačno opraviti TP?

Seveda, lastniki po navadi še isti dan odpravijo napako. V kolikor to ni možno imajo 5 delovnih dni časa za ureditev, potem pa se lahko oglasijo na enem od bližnjih terenov traktorskih pregledov ali pa se pripeljejo na enoto Avto Krke.

Ali je bolje opraviti pregled na terenu ali na poslovni enoti?

Oboje je enako dobro, je pa v prvi vrsti pregled na terenu bolj priročen, ker se približamo lastnikom. Lastniki traktorjev, ki so hitrejši od 40 kilometrov na uro, morajo traktor pripeljati na eno od naših enot, kjer jih bomo tehnično pregledali. Prav tako so tehnični pregledi obvezni za vse ostale, lažje in počasnejše traktorje.

Vsi obrazci na enem mestu

Prenesite si obrazce in obiščite naše poslovne enote z že izpolnjeno dokumentacijo.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi