Zakaj zavarovati pri nas?

Poskrbimo za varno prihodnost in finančno neodvisnost

Z ureditvijo ustreznih zavarovanj bomo brezskrbnejši, zagotovili si bomo finančno varnost tako zase kot za družinske člane v primeru nesrečnih in nepredvidenih naključij.

Poskrbimo za celovite zavarovalne storitve na enem mestu

Z ureditvijo zavarovanja pri nas bomo poskrbeli, da bo vaše pogodbeno razmerje z zavarovalnico prilagojeno vam in vašim željam. Zavarovalna polica je zagotovilo, da bo zavarovalnica v primeru škodnega primera ali v drugih dogovorjenih primerih izplačala dogovorjen znesek ali opravila dogovorjeno storitev.

Zavarovanje prilagodimo vam in vašim potrebam

V vseh poslovalnicah Avto Krke se vam bomo posvetili in skupaj z vami poiskali zavarovanje po vaši meri. Z nami lahko govorite tako o avtomobilskem kot življenjskem, premoženjskem, zdravstvenem in nezgodnem zavarovanju, turističnem pa tudi o zavarovanju za vašega hišnega ljubljenčka.

Uredimo zavarovanja vseh vrst

Ponudba zavarovalnic za osebna, poslovna in premoženjska ter druga zavarovanja je zelo pestra in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje. Na vseh poslovalnicah Avto Krke bomo poskrbeli, da skupaj pregledamo in vam predstavimo vse možnosti izbranega zavarovanja za vas.

Ponudniki nezgodnega zavarovanja

Zavarovalnica Sava je sodobna, v družbo usmerjena in trajnostno naravnana zavarovalnica. S sodobnimi rešitvami omogoča hitro in enostavno opravljanje storitev, tudi na daljavo.

Zavarovalnica Triglav z znanjem, izkušnjami in finančno močjo že več kot 120 let skrbi za vedno nove generacije zavarovancev in njihovo premoženje.

V Sloveniji deluje od leta 1997 in je vodilna mednarodna zavarovalnica na slovenskem trgu. Razvijajo celostno in kakovostno ponudbo zavarovanj in storitev.

Že več kot 130 let pomagajo tistim, ki si upajo narediti korak več. Razvijajo produkte in storitve, ki navdihujejo in dajejo ljudem pogum, da gredo naprej.

Zakaj je pomembno, da imamo sklenjeno nezgodno zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje krije nezgode, ki se nam zgodijo doma, v službi, na počitnicah, na izletu, v šoli in še kje.

Ker nesreča nikoli ne počiva, je iz večih razlogov pomembno, da sklenemo nezgodno zavarovanje.

Prilagoditev novim okoliščinam

V primeru nezgode so lahko poškodbe različno težke. V primeru invalidnosti je potrebno v najslabšem primeru prilagoditi tudi naše bivalno okolje in izplačana zavarovalna vsota nam je pri tem lahko v veliko korist.

Nadomestilo za finančno vrzel

V primeru poškodb imamo običajno izpad prihodka zaradi bolniške odsotnosti z dela. Zato je pomembno, da nam nezgodno zavarovanje pokrije vsaj del tega finančnega bremena tudi v primeru daljše odsotnosti z dela.

Pomoč pri hitrejši rehabilitaciji

S sklenjenim nezgodnim zavarovanjem je naše okrevanje po poškodbi bolj brezskrbno. S pomočjo zavarovalne vsote lahko pokrijemo stroške zdravljenja, fizioterapije in rehabilitacije, zato se lahko hitreje zopet vrnemo na delo.

Hitra in enostavna sklenitev zavarovanja

Za vas bomo pridobili najugodnejšo ponudbo zavarovanja, za katerega se zanimate.

Kakšna nezgodna zavarovanja poznamo in kaj krijejo?

Nezgodno zavarovanje poskrbi, da v nezgodi nikoli nismo sami. Zato nam zavarovalnice nudijo različna zavarovalna kritja. Danes ločimo več vrst nezgodnih zavarovanj.

Climbers giving high fives after successfully finishing climb

Pogosto zastavljena vprašanja

Koliko stane nezgodno zavarovanje?

Višina mesečne premije za nezgodno zavarovanje je odvisna od višine zavarovalne vsote in obsega kritja. Nekatere zavarovalnice imajo že vnaprej pripravljene pakete nezgodnega zavarovanja, ki se med seboj razlikujejo glede na obseg kritja in višino zavarovalne vsote. Pri drugih zavarovalnicah pa je mogoče nezgodno zavarovanje individualno prilagoditi.

Se preveri moje zdravstveno stanje, ko sklenem nezgodno zavarovanje?

Ko sklenemo nezgodno zavarovanje, se naše zdravstveno stanje preveri s pomočjo posebnega vprašalnika. Poleg tega pa je potrebno navesti tudi ime in priimek našega osebnega zdravnika. Če se v škodnem primeru ugotovi, da smo določene pomembne podatke prikrili, potem se lahko zgodi, da nam zavarovalna vsota ni izplačana v celoti.

Kakšna zavarovalna premija je priporočljiva za nezgodno zavarovanje?

Zavarovalna premija nezgodnega zavarovanja naj bo takšna, da nam zavarovalna vsota v primeru poškodb lahko zagotavlja enak življenjski standard kot pred poškodbo. Zavedati se je potrebno, da najcenejše nezgodno zavarovanje pogosto ne zagotovi ustrezno izplačilo v primeru poškodb ali invalidnosti, zato je o višini premije potrebno dobro razmisliti. Priporočljivo je, da je zavarovalna vsota za primer invalidnosti vsaj šestkratnik naših letnih prihodkov.

Kako ga uveljavimo, ko je potrebno?

Ko se nam zgodi nezgoda, v kateri smo utrpeli poškodbe, je pomembno, da zavarovalnici pisno prijavimo nezgodo takoj, ko nam zdravstveno stanje to dopušča. Ob zaključku zdravljenja pa moramo predložiti naslednje dokumente:

  • podatek o zavarovanju,
  • dokazilo o okoliščinah nastanka dogodka,
  • podatke o celotnem poteku zdravljenja: fotokopije vseh izvidov, fotokopije osebnega zdravstvenega kartona in drugo dokumentacijo o poteku zdravljenja.

Zavarovalnici moramo predložiti tudi podatke o vrsti telesnih poškodb in morebitnih posledicah.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi