Zakaj zavarovati pri nas?

Poskrbimo za varno prihodnost in finančno neodvisnost

Z ureditvijo ustreznih zavarovanj bomo brezskrbnejši, zagotovili si bomo finančno varnost tako zase kot za svoje družinske člane v primeru nesrečnih in nepredvidenih naključij.

Poskrbimo za celovite zavarovalne storitve na enem mestu

Z ureditvijo zavarovanja pri nas bomo poskrbeli, da bo vaše pogodbeno razmerje z zavarovalnico prilagojeno vam in vašim željam. Zavarovalna polica je zagotovilo, da bo zavarovalnica v primeru škodnega primera ali v drugih dogovorjenih primerih izplačala dogovorjen znesek ali opravila dogovorjeno storitev.

Zavarovanje prilagodimo vam in vašim potrebam

V vseh poslovnih enotah Avto Krke se vam bomo posvetili in skupaj z vami poiskali zavarovanje po vaši meri. Z nami lahko govorite tako o avtomobilskem kot življenjskem, premoženjskem, zdravstvenem in nezgodnem zavarovanju, turističnem pa tudi o zavarovanju za vašega hišnega ljubljenčka.

Uredimo zavarovanja vseh vrst

Ponudba zavarovalnic za osebna, poslovna in premoženjska ter druga zavarovanja je zelo pestra in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje. Na vseh poslovnih enotah Avto Krke bomo poskrbeli, da skupaj pregledamo in vam predstavimo vse možnosti izbranega zavarovanja za vas.

Ponudniki turističnih zavarovanj

Zavarovalnica Sava je sodobna, v družbo usmerjena in trajnostno naravnana zavarovalnica. S sodobnimi rešitvami omogoča hitro in enostavno opravljanje storitev, tudi na daljavo.

Zavarovalnica Triglav z znanjem, izkušnjami in finančno močjo že več kot 120 let skrbi za vedno nove generacije zavarovancev in njihovo premoženje.

V Sloveniji deluje od leta 1997 in je vodilna mednarodna zavarovalnica na slovenskem trgu. Razvijajo celostno in kakovostno ponudbo zavarovanj in storitev.

TURISTIČNO ZAVAROVANJE

Turistična zavarovanja in njihove prednosti

Nihče ne želi zboleti na dopustu. Prav bolezen ali poškodba sta lahko ena od najbolj uničujočih dogodkov, ki se nam lahko zgodijo med potovanjem. Težko je nevšečnosti napovedati in predvideti, lahko pa se na težave pripravimo in zavarujemo z ustreznim zavarovanjem za tujino.

Turistično zdravstveno zavarovanje je namenjeno pomoči v teh primerih. To je še posebej pomembno, če potujete izven države. Mednarodno zdravstveno zavarovanje vam zagotavlja ustrezno zdravljenje in oskrbo v zdravstvenih ustanovah. Za vse, ki torej občasno ali redno potujete, sami ali z družino, zavarovanje za tujino omogoča, da vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote.

caucasian-family-travelling-holiday-vacation-with-little-child-parents-grandparents-going-summer-journey-seaside-with-inflatable-t-1

Katera turistična zavarovanja poznamo?

Kadar se odpravljamo na dopust, le malokdo razmišlja o tem, kaj vse se nam lahko zgodi. To je lahko okvara avtomobila, kraja prtljage, nenadna bolezen, razne poškodbe in še marsikaj drugega.

Na podlagi tega, kaj posamezno zavarovanje vsebuje, ločimo različne vrste turističnih zavarovanj.

Za določen čas

Zavarovanje se sklene za čas potovanja.

Letno

Turistično zavarovanje se lahko sklene za čas potovanja ali pa za celo leto z večkratnimi odhodi kjer eno potovanje ni daljše od 90 dni.

Rizik odpovedi potovanj

Namenjeno je temu da v sklopu zavarovanja dobimo povrnjene stroške odpovedi potovanj. Sklenemo ga lahko tako za potovanja v tujino kot tudi v Sloveniji. Zavarovanje velja do odhoda na potovanje.

Hitra in enostavna sklenitev zavarovanja

Za vas bomo pridobili najugodnejšo ponudbo zavarovanja, za katerega se zanimate.

Turistična zavarovanja in njihove prednosti

Kadar se odpravljamo na dopust, le malokdo razmišlja o tem, kaj vse se nam lahko zgodi. To je lahko nenadna bolezen, razne poškodbe, kraja prtljage, in še marsikaj drugega.

Na podlagi tega, kaj posamezno zavarovanje vsebuje, ločimo različne vrste turističnih zavarovanj.

BACK-V~1

Pogosto zastavljena vprašanja

Kje velja turistično zavarovanje, ko ga sklenem?

Odvisno je glede območja za katerega se sklepa. Lahko je cel svet, lahko je Evropa, lahko je samo Balkan. 

Kaj krije zavarovanje rizika odpovedi potovanja?

Zavarovanje krije različne stroške potovanja, ki smo ga morali odpovedati zaradi naše bolezni, poškodbe ali drugega nepredvidenega dogodka. To so lahko stroški letalskih kart, vstopnic za koncerte, športne in druge dogodke, turističnih aranžmajev v lastni režiji in še mnogo drugega.

Kakšno višino zavarovalne vsote naj izberem?

Višina zavarovalne vsote je odvisna predvsem od tega, kam potujemo in s kakšnimi aktivnostmi se bomo na potovanju ukvarjali. V državah, kjer so zdravstvene storitve občutno dražje in so bolj oddaljene (ZDA, Kitajska, Avstralija …), pa je priporočljiva višja zavarovalna vsota. 

Kdo vse lahko sklene turistično zavarovanje?

Turistično zavarovanje lahko sklene vsaka oseba pred odhodom na krajše ali daljše potovanje, letovanje ali službeno potovanje izven Slovenije.

Sklenemo ga lahko samostojno, skupinsko ali družinsko. V primeru družinskega zavarovanja se zraven staršev lahko zavaruje tudi otroke.

Zgornja starostna meja za sklenitev turističnega zavarovanja ni določena, razen v primeru zavarovanja rizika odpovedi potovanj. Starejši od 75 let se lahko zavarujejo z doplačilom.

Turistično zavarovaje je namenjeno tudi za primer stalnega bivanja v tujini kot tudi tujcem, ki prihajajo v Slovenijo z namenom bivanja, turističnega obiska, dela ali študija.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi