motorcycle-is-driving-down-highway-with-truck-front-it
SAVA ZAVAROVANJE MOTORJA

O zavarovanju

Lastniki motorja svojemu motornemu vozilu namenjajo skrb malodane skozi celo leto. Pred začetkom motoristične sezone poskrbijo za pnevmatike in njihovo menjavo, kontrolo zavornega olja in zavor, preverijo stanje akumulatorja. Ko se sezona zaključi, je treba motor očistiti in pregledati, ali je treba kaj zamenjati. Seveda je del brezskrbne vožnje tudi ustrezna oprema in ustrezno zavarovanje za motorna kolesa, voznika in sopotnika.

Motoristična zavarovanja pri Zavarovalnici Sava so prilagojena posameznikom, njihovim željam in potrebam. Višina zavarovalne premije je odvisna od nabavne vrednosti novega motornega kolesa, starosti, namena uporabe, višine pridobljenega bonusa in izbranih tveganj. Po zakonu je, tako kot pri avtomobilu, obvezno skleniti zavarovanje odgovornosti, ki krije škodo, ki jo vi kot voznik motorja, povzročite drugim udeležencem prometne nesreče. Krije tudi škodo sopotnika na vašem motornem kolesu, ne pa vas kot voznika.

Katero zavarovanje izbrati?

Da bi bili upravičeni do povračila škode, ki je nastala na vašem motorju in do povračila v primeru poškodb voznika motorja, je potrebno skleniti zavarovanje voznika motornega kolesa za škodo zaradi telesnih poškodb tako imenovani AO+.

Lastniki motornega kolesa največkrat svojemu paketu zavarovanj dodajo zavarovanje kasko za motorna kolesa. Kasko zavarovanje krije škodo, ki jo kot motorist povzročite sami sebi in škodo, ki je nastala zaradi nepredvidljivih dogodkov, neodvisnih od vas.

Blonde young Girl Bike wears a helmet – MX moto cross racing – rider on a dirt motorcycle

Kaj vse vam namenja Zavarovalnica Sava ko sklepate zavarovanje motorja?

Ob sklenitvi Sava zavarovanja za motorna kolesa ste upravičeni do številnih ugodnosti in storitev. Te so:

Quick Check

V ceni zavarovanja prejmete hitro cenitev škode na motornem kolesu, ki jo opravijo pooblaščeni servisi. V primeru škode na vašem motorju bo zavarovalnica prevzela vaš motor v popravilo in poskrbela za plačilo računa.

Možnost izbire med različnimi kritji

Pri Savi lahko izbirate med različnimi vrstami zavarovanj, tako da lahko prilagodite svoje zavarovanje svojim potrebam in željam.

Popust na nevračilo premije

Če se odločite za nevračilo premije v primeru odjave motorja iz prometa, boste prišli do popusta na novo sklenjeno zavarovanje in članarino v izbranih motorističnih klubih.

Zavarovanje pred krajo motornega vozila

Največja skrb motorista je kraja motorja. Pri Zavarovalnici Sava so pripravili paket oziroma kombinacijo T (kraja), ki jo je možno skleniti tudi samo z AO zavarovanjem, brez pogoja sklenitve polnega kaska.

motorbike on the forest road riding. having fun driving the empt

Hitra in enostavna sklenitev zavarovanja

1

Oddate povpraševanje

2

Prejmete najugodnejše ponudbe

motorcycle-driver-helmet-leather-jacket-sits-sports-motorcycle-road-against-forest-background-beautiful-background-place-copy-space-sm

Ključne prednosti Zavarovanja motorja Sava

Ključne prednosti zavarovanja motorja pri zavarovalnici Sava so:

  • Popust na nevračilo premije: Pomeni, da vam bo zavarovalnica vrnila del premije, ki ste jo plačali, če se v času veljavnosti zavarovanja ne zgodi noben dogodek, za katerega bi bilo potrebno uporabiti zavarovalno kritje.
  • Popust na članstvo v različnih motorističnih klubih: Kot član motorističnega kluba lahko pridobite popust na ceno zavarovanja motorja.
  • Quick check oziroma hitra cenitev škode: Zavarovalnica vam ponuja hitro oceno škode, ki ste jo utrpeli z vašim motorjem, da lahko takoj začnete postopek odškodnine.
  • Prilagodljivost zavarovanja vašim željam in potrebam: Zavarovalnica vam ponuja možnost prilagajanja zavarovanja vašim potrebam, tako da lahko izberete le tista zavarovalna kritja, ki jih potrebujete.
  • Kombinacijo T (kraja) je možno skleniti z AO zavarovanjem brez pogoja sklenitve polnega kaska.

Kako do dodatnih ugodnosti?

Za zavarovance, tako fizične kot pravne osebe, ki so tudi člani motorističnih klubov, velja dodatna ugodnost pridobitve 30 % ‘’Moto-klub bonusa’’ (PR 8).

parked-motorcycles-street-sm

Posvetujte se z našim svetovalcem

Izkoristite priložnost za brezplačno svetovanje in pomoč pri izbiri najustreznejšega paketa zavarovanja za vas.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi