ZAVAROVANJA

Turistična zavarovanja in njihove prednosti

Kadar se odpravljamo na dopust, le malokdo razmišlja o tem, kaj vse se nam lahko zgodi. To je lahko okvara avtomobila, kraja prtljage, nenadna bolezen, razne poškodbe in še marsikaj drugega.

Na podlagi tega, kaj posamezno zavarovanje vsebuje, ločimo različne vrste turističnih zavarovanj.

Turistično zavarovanje za določen čas

Kadar se odpravljamo na težko pričakovano potovanje v tujino, že pred odhodom poskrbimo, da smo na morebitne nepredvidljive dogodke dobro pripravljeni.

Turistično zavarovanje za določen čas lahko sklenemo za obdobje največ do 60 dni, pri čemer nam krije:

 • stroške za primer ambulantnega, bolnišničnega ali zobozdravstvenega zdravljenja,
 • prevoz do zdravstvene ustanove,
 • prevoz v Slovenijo po končanem zdravljenju,
 • stroške bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije;
 • zavarovanje odgovornosti;
 • prevoz posmrtnih ostankov v Slovenijo;
 • povrnitev nujnih stroškov v primeru zamude letal;
 • izgubo ali krajo prtljage;
 • povrnitev stroškov izdaje novih uradnih osebnih dokumentov v primeru kraje ali izgube;
 • 24-urno asistenčno pomoč.

Višina premije za turistično zavarovanje za določen čas je odvisna od zavarovalnega paketa storitev, v kateri del sveta ali Evrope se odpravljamo in od trajanja potovanja.

Summer car trip and young family on vacation
Happy playful kids travelling by car

Letno turistično zavarovanje

Kadar se v tujino odpravljamo pogosteje, potem nam je na voljo letno turistično zavarovanje. V tem primeru lahko brez skrbi odpotujemo kadarkoli želimo, pri čemer gre lahko za enkratno potovanje, ki traja več kot 90 dni, ali pa za več posameznih potovanj, ki trajajo manj kot 90 dni.

Zavarovalno kritje je enako kot pri turističnem zavarovanju za določen čas, z doplačilom premije za celoletno kritje. Višina premije je tudi v tem primeru odvisna od obsega zavarovalnega kritja.

Z Avto Krko do najugodnejšega zavarovanja!

Pri nas lahko izbirate med vsemi večjimi zavarovalnicami, zato lahko ponudbo prilagodimo tako, da bo za Vas najprimernejša in najugodnejša.

Kakšne so prednosti letnega turističnega zavarovanja?

Kadar se v tujino odpravljamo pogosteje, ne glede na to, ali je razlog potovanja zasebne ali službene narave, je dobro razmisliti o sklenitvi letnega turističnega zavarovanja. V primerjavi z zavarovanjem za določen čas, smo v tem primeru v tujini zavarovani preko celega leta, ne glede na to, za koliko časa in kolikokrat se v enem letu odpravimo na potovanje v tujino.

Letno turistično zavarovanje je torej primerno za vse tiste, ki v tujino potujejo pogosteje, ne glede na trajanje potovanja, ali pa se odpravijo za daljše časovno obdobje. Primerno je tako za posameznike kot tudi družine, ki se na ta način lahko na posamezno potovanje odpravijo brez skrbi, kdaj jim bo zavarovanje poteklo.

V določenih situacijah je letno turistično zavarovanje cenovno ugodnejše. Če primerjamo višino letne premije s stroškom premije kratkoročnega zavarovanja v trajanju 8 dni, ugotovimo, da se nam letno turistično zavarovanje splača, če potujemo vsaj 4-krat v letu po 8 dni.

Kakšne so prednosti letnega turističnega zavarovanja?

Zavarovanje rizika odpovedi potovanj

Zavarovanje rizika odpovedi potovanj je namenjeno temu da v sklopu zavarovanja dobimo povrnjene stroške odpovedi potovanj. Sklenemo ga lahko tako za potovanja v tujino kot tudi v Sloveniji. Zavarovanje velja do odhoda na potovanje.

Lahko se nam zgodi, da se zaradi bolezni, poškodbe ali drugega nepredvidenega dogodka ne moremo udeležiti načrtovanega potovanja. Zaradi tega je že pri nakupu letalskih kart ali plačilu turističnega aranžmaja priporočljivo razmisliti o zavarovanju rizika odpovedi potovanj.

V sklopu zavarovanja so nam povrnjeni:

 • stroški odpovedanih potovalnih aranžmajev;
 • stroški letalskih kart in ladijskih prevozov;
 • stroški vstopnic za koncerte, športne, kulturne in ostale dogodke;
 • stroški najema vozil in plovil.

Višina premije je odvisna od obsega kritja. Običajno nam je na voljo osnovno kritje, ki krije odpoved potovanja zaradi bolezni ali poškodbe. Razširjeno kritje pa poleg zdravstvenih težav krije tudi odpoved zaradi težav pri nosečnosti, izgube službe, pomanjkanja snega na smučiščih, obsežne škode na domačem naslovu in še mnogo drugega.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi