PREGLEDI IN REGISTRACIJE

Brezplačni preventivni tehnični pregled

Veliko nas je, ki o avtu ne vemo prav veliko. Želimo si nekoga, ki bi nam lahko vozilo tehnično pregledal preden gremo na daljšo pot pa tudi preden se odpravimo na redni tehnični pregled. Vse v izogib nepotrebnim stroškom in varnosti vas in vaših sopotnikov v vozilu.

Ste vedeli, da lahko v Avto Krki opravite brezplačni preventivni tehnični pregled?

Priporočamo vam, da vsako leto pred tehničnim pregledom opravite preventivni tehnični pregled vašega vozila. Tako se izognete nepotrebnim dodatnim stroškom ob registraciji vozila. Pri pregledu preverimo zavorni sistem, podvozje in nastavimo svetlobna telesa. Pri morebitni ugotovitvi napak boste uredili popravilo v vaši servisni delavnici in se tako odpravili na pot brezskrbno. Pa tudi redni tehnični pregled boste opravili z odliko.

preventivni tehnični pregled
brezplacni preventivni tehnični pregled
preventivni tehnični pregled vozila

Kdo je upravičen do preventivnega tehničnega pregleda?

Če želite biti bolj prepričani, da je z vašim vozilom vse v najlepšem redu, vam v naših enotah Avto Krke ponujamo brezplačni preventivni tehnični pregled. S preventivnim tehničnim pregledom se lahko izognete nepotrebnim presenečenjem v trenutku, ko želite opraviti tehnični pregled za ponovno registracijo vozila.
Je pa pomembno, da veste: Če je do poteka registracije oz. tehničnega pregleda manj kot 30 dni, ne morete opraviti preventivnega tehničnega pregleda, saj se v tem primeru opravlja redni tehnični pregled.

Kako poteka brezplačni preventivni tehnični pregled?

Na preventivnem tehničnem pregledu vozila bodo naši kontrolorji pregledali varnostne sklope vašega vozila in sicer zavore, krmljenje in podvozje. Prav tako bodo na preventivnem tehničnem pregledu naši strokovnjaki pregledali svetlobno – signalne naprave in izpušne pline, na željo stranke pa lahko pregledajo pnevmatike ter delovanje akumulatorja.

Za preventivni tehnični pregled se ni potrebno naročiti, kar pomeni, da se lahko pripeljete na poti v ali iz službe ali pa preprosto, ko boste imeli približno 7 minut časa. Toliko namreč traja celoten postopek pregleda.

Kje lahko opravimo preventivni tehnični pregled?

Preventivni tehnični pregled lahko opravite na vseh enotah Avto Krka.

Ali veste koliko vas stane vaša registracija?

Izdelali smo preprost kalkulator vseh stroškov registracije, kjer si lahko okvirno ceno izračunate kar sami.

Pogosta vprašanja

Kolikokrat lahko v enem letu opravimo preventivni tehnični pregled?

Brezplačne preventivne tehnične preglede opravljamo najmanj 30 dni pred potekom in najmanj 30 dni po poteku registracije. Priporočljivega vzorca ni, priporočamo pa, da se na preventivni tehnični pregled odpravite pred daljšim potovanjem.

Ali preventivni tehnični pregled lahko velja tudi kot redni tehnični pregled?

Preventivni tehnični pregled ponuja pregled osnovnih oziroma najpomembnejših sklopov vozila ter svetovanje, kaj storiti pri ugotovljenih napakah in pomanjkljivostih na vozilu. Pri preventivnem tehničnem pregledu vam preglednik ne izda potrdila, kot pri rednem tehničnem pregledu, kar je potrebno in pogoj za podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja.
Dostopnost