NOVICE

Ob vstopu v 25. leto delovanja

smo na novinarski konferenci predstavili novosti iz področja tehničnih pregledov in kontrole skladnosti vozil.

Novosti iz Zakona o davku na motorna vozila, po katerem so merila za izračun davčne osnove vrsta goriva, izpust CO2, moč motorja in okoljevarstvena kategorija, ki opredeljuje emisijski standard EURO, in ne več cena vozila, s čimer se je obdavčitev dražjih vozil rigorozno zmanjšala, pri cenejših vozilih pa precej povečala. Oprostitve ostajajo enake, plačila davka na eno vozilo so oproščene družine s tremi ali več otroki, invalidi oziroma vozila za prevoz invalidov, starodobniki.

Z izstopom Združenega kraljestva iz Evropske unije je na področju kontrole skladnosti vozil prišlo do nekaterih sprememb. Nekaj pa je tudi sprememb uredb Evropske unije glede posebnih ukrepov za motorna kolesa in traktorje, ki so odziv na pandemijo COVID-19. Tako se po novi uredbi nova motorna kolesa z motorji Euro 4 lahko registrirajo kot vozila iz zaključka serije do 31. decembra 2021, vsled večjih motenj dobave novih vozi na evropske trge.

Novinarska konferenca
IMG_1614
IMG_1620
IMG_1631
IMG_1637
IMG_1648
IMG_1651
Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi