ZAVAROVANJA

Kaj je življensko zavarovanje in zakaj ga potrebujemo?

Naše življenje je polno nepredvidljivih dogodkov in situacij, ki jih ne moremo vedno preprečiti. Za takšne primere je pomembno, da imamo sklenjeno življenjsko zavarovanje, ki nas in naše najbližje zaščiti pred morebitnimi finančnimi posledicami.

Kakšna življenjska zavarovanja poznamo?

Dejstvo je, da v življenju nikoli ne moremo z gotovostjo napovedati, kaj nas čaka. Zato je pomembno, da poskrbimo za našo finančno varnost in varnost naših najbližjih v primeru smrti, težkih bolezni, invalidnosti in drugih neprijetnih dogodkov.

Da izbrano zavarovanje lahko služi svojemu namenu, je pomembno, da že pred sklenitvijo poznamo njegovo vsebino. Glede na to, za kakšno situacijo gre, so nam na voljo različni tipi življenjskih zavarovanj.

Življenjsko zavarovanje za primer smrti

Življenjsko zavarovanje za primer smrti je najpomembnejše in najpogostejše zavarovanje, ki ga ponujajo vse zavarovalnice na slovenskem trgu. Z njim poskrbimo, da naši najbližji ne bi bili finančno ogroženi v primeru naše smrti. Zavarovalnica takrat izplačala upravičencu dogovorjeno zavarovalno vsoto.

Življenjsko zavarovanje za delovno nezmožnost

Življenjsko zavarovanje za delovno nezmožnost je namenjeno predvsem delovno aktivnemu prebivalstvu. Zavarovanje nam pokrije izpad prihodka v primeru invalidske upokojitve prav tako pa nam pokrije tudi stroške zdravljenja, prilagoditve bivalnega okolja in tudi oskrbe v primeru popolne in trajne delovne nezmožnosti.

Življenjsko zavarovanje za starejše

Življenjsko zavarovanje za starejše je edino zavarovanje, ki traja vse življenje. Sklenemo ga lahko po 65. letu starosti, pri čemer se dogovorjena zavarovalna vsota po smrti zavarovane osebe izplača njegovim upravičencem. S tem tipom zavarovanja poskrbimo, da finančno breme pogrebnih stroškov in druge finančne obveznosti po smrti ne padejo na naše najbližje.

Življenjsko zavarovanje
Življenjsko zavarovanje za starejše
Življenjsko zavarovanje za delovno nezmožnost

Življenjsko zavarovanje za kritične bolezni

Življenjsko zavarovanje za kritične bolezni običajno lahko sklenemo do dopolnjenega 70. leta starosti. Zavarovanje krije stroške zdravljenja in izpad dohodka v primeru nekaterih najpogostejših bolezni sodobnega časa. Pred sklenitvijo zavarovanja se moramo pozanimati, katere kritične bolezni so vključene v zavarovanje, saj se njihov izbor razlikuje med posameznimi zavarovalnicami.

Življenjsko zavarovanje za kreditojemalce

Če imamo kredit za hišo, potem je življenjsko zavarovanje za kreditojemalce odlična rešitev. V primeru naše smrti se z zavarovalno vsoto iz zavarovanja poplača kredit, s čimer zaščitimo svoje najbližje pred nepotrebnimi finančnimi obveznostmi. V tem primeru se zavarovalna doba in višina zavarovalne vsote ujemata z najemom samega kredita.

Mešano življenjsko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje pa ima lahko tudi varčevalno komponento. V tem primeru je k življenjskemu zavarovanju priključeno tudi varčevanje za pokojnino, šolanje otrok, brezskrbno starost in druge večje finančne izdatke v prihodnosti.

Z Avto Krko do najugodnejšega zavarovanja!

Pri nas lahko izbirate med vsemi večjimi zavarovalnicami, zato lahko ponudbo prilagodimo tako, da bo za Vas najprimernejša in najugodnejša.

Zakaj je pomembno skleniti življenjsko zavarovanje?

Popolnoma jasno je, da je kar nekaj tehtnih razlogov za sklenitev življenjskega zavarovanja. To so:

  • Socialna varnost najbližjih – Z življenjskim zavarovanjem v primeru naše smrti ali v primeru hude bolezni poskrbimo za socialno varnost naših najbližjih. Ti lahko v tem primeru s pomočjo izplačane zavarovalne vsote pokrijejo stroške kredita, šolanja otrok ali zdravljena.
  • Finančna varnost – Z življenjskim zavarovanjem poskrbimo za morebiten izpad dohodka v primeru dolgotrajne nezmožnosti za delo, pokrijemo stroške zdravljenja v primeru hude bolezni ali v primeru kredita. Na ta način smo lahko popolnoma brezskrbni, da bi nam nepredvidljive situacije povzročile dodatno finančno obremenitev.
  • Neodvisna prihodnost – Izplačilo zavarovalne vsote v primeru nastanka zavarovalnega primera poskrbi, da smo lahko še naprej neodvisni. Če ima življenjsko zavarovanje tudi varčevalno komponento, potem odlično poskrbimo tudi za našo varno finančno prihodnost.
  • Življenjski standard – Življenjsko zavarovanje nam omogoča, da se tudi v primeru bolezni, izpada prihodka ali druge neprijetne situacije naš življenjski standard ne spremeni. Zavarovalna vsota nam je v pomoč pri prilagajanju na nov način življenja ali zgolj za povrnitev stroškov zdravljenja, ki so lahko zelo veliki.
  • Življenjsko zavarovanje je prilagojeno posamezniku – V življenju se vedno znova srečujemo z različnimi situacijami, zato je mogoče s tehtnim premislekom izbrati zavarovanje, ki nam v določenem obdobju pride najbolj prav. Pri tem je ključnega pomena, da ga lahko popolnoma prilagodimo našim potrebam in življenjskemu slogu.

Pogosta Vprašanja

Katera Življenjska Zavarovanja ponuja Avto Krka?

Avto Krka ponuja življenjska zavarovanja Triglav, Sava, Generali in Allianz, kjer vam s svojimi nepristranskim izkušnjami izberemo najboljše za vaše potrebe

Zakaj skleniti Življenjsko Zavarovanje pri Avto Krki?

Zavarovanje prilagodimo vam in vašim potrebam. Skupaj z vami bomo poiskali zavarovanje po vaši meri, da boste brezskrbnejši in imeli urejeno finančno varnost tako zase kot za svoje družinske člane v primeru nesrečnih in nepredvidenih naključij.

Dostopnost
Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "Sprejmi" se strinjate z našo Politiko piškotkov.
Nastavitve Sprejmi