Zakaj zavarovati pri nas?

Poskrbimo za varno prihodnost in finančno neodvisnost

Z ureditvijo ustreznih zavarovanj bomo brezskrbnejši, zagotovili si bomo finančno varnost tako zase kot za družinske člane v primeru nesrečnih in nepredvidenih naključij.

Poskrbimo za celovite zavarovalne storitve na enem mestu

Z ureditvijo zavarovanja pri nas bomo poskrbeli, da bo vaše pogodbeno razmerje z zavarovalnico prilagojeno vam in vašim željam. Zavarovalna polica je zagotovilo, da bo zavarovalnica v primeru škodnega primera ali v drugih dogovorjenih primerih izplačala dogovorjen znesek ali opravila dogovorjeno storitev.

Zavarovanje prilagodimo vam in vašim potrebam

V vseh poslovalnicah Avto Krke se vam bomo posvetili in skupaj z vami poiskali zavarovanje po vaši meri. Z nami lahko govorite tako o avtomobilskem kot življenjskem, premoženjskem, zdravstvenem in nezgodnem zavarovanju, turističnem pa tudi o zavarovanju za vašega hišnega ljubljenčka.

Uredimo zavarovanja vseh vrst

Ponudba zavarovalnic za osebna, poslovna in premoženjska ter druga zavarovanja je zelo pestra in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje. Na vseh poslovalnicah Avto Krke bomo poskrbeli, da skupaj pregledamo in vam predstavimo vse možnosti izbranega zavarovanja za vas.

Ponudniki dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj

Zavarovalnica Triglav z znanjem, izkušnjami in finančno močjo že več kot 120 let skrbi za vedno nove generacije zavarovancev in njihovo premoženje.

V Sloveniji deluje od leta 1997 in je vodilna mednarodna zavarovalnica na slovenskem trgu. Razvijajo celostno in kakovostno ponudbo zavarovanj in storitev.

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica je največja specializirana zavarovalnica za prostovoljna zdravstvena zavarovanja v Sloveniji, s poudarkom na dopolnilnih zdravstvenih zavarovanjih, ki predstavljajo dopolnitev k obveznemu zdravstvenemu zavarovanju.

Hitra in enostavna sklenitev zavarovanja

Za vas bomo pridobili najugodnejšo ponudbo zavarovanja, za katerega se zanimate.

Kaj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje in kaj krije?

Življenje je nepredvidljivo in ker nesreča nikoli ne počiva, se lahko vsak dan znajdemo v situaciji, ko je potreben obisk zdravnika. V tem primeru naše osnovno zdravljenje pokrije osnovno ali obvezno zdravstveno zavarovanje, kar pa pogosto ni dovolj.

Če se želite izogniti ogromnim stroškom zdravljenja, je zelo dobrodošlo skleniti tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Doctor at work

Pogosto zastavljena vprašanja

Kdaj je potrebno skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je potrebno skleniti takrat, ko izgubite status dijaka ali študenta ali ob koncu šolskega leta, v katerem dopolnite 26 let. Prav tako je potrebno skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ko se prvič zaposlite, odprete s.p. ali postanete družabnik v d.o.o. ali d.n.o.. Zavarovanje lahko sklenejo tudi vsi tuji državljani, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v RS.

Kdaj začne veljati dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Če ste dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenili pravočasno, potem vam začne veljati na dan sklenitve zavarovanja. V primeru, da zavarovanja niste sklenili v 30. dneh od prijave v obvezno zavarovanje, potem za vas velja tri mesečna čakalna doba. To pomeni, da v tem času plačujete premijo, vendar nimate kritja.

Kje lahko preverim, ali imam sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Če niste prepričani, ali imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, lahko to preverite na spletni strani ZZZS. Vse, kar potrebujete je ZZZS številka, ki je napisana na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja pod čipom kartice. Po vpisu vaše ZZZS številke dobite informacijo o tem, ali imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in pri kateri zavarovalnici imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kdaj je potrebno plačati višjo ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Višjo ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je potrebno plačati v primeru, ko ga niste sklenili pravočasno. To pomeni, da se za vsako polno leto neplačevanja premije, njen znesek zviša za 3 %. Če ste na primer sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje šele tri leta po prvi zaposlitvi, bo vaša mesečna premija višja za 9 %.

Kdo potrebuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Prepričanje, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanje ne potrebujete, če živite zdravo ali pa ste mladi, je popolnoma napačno. Zavezanci za dopolnilno zdravstveno zavarovanje so vsi državljani RS, plačila so oproščeni le otroci, dijaki in študenti do 26. leta starosti, ter vojni veterani.

Kakšna je cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Osnovna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je določena s cenikom, ki velja za vse osebe, ki zavarovanje sklepajo pravočasno. Za vse ostale se obračuna 3 % doplačilo na premijo za vsako polno leto neplačevanja.
Letne premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje so med različnimi zavarovalnicami zelo podobne in se gibljejo od 415 do 426 EUR. Kadar pride do podražitve zavarovanja, se to običajno zgodi pri vseh zavarovalnicah. Večina nas pa premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačuje mesečno.

Dostopnost